Home Ukraine Україна — українською Музика й кіно, література й мистецтво з Німеччини

Музика й кіно, література й мистецтво з Німеччини

183
0
SHARE

У середньовіччі монахи винайшли міцне пиво як поживний замінник їжі на час посту. У Мюнхені щовесни вшановують давні традиції та проводять фестиваль міцного пива.
Можна вірити або ні, проте деякі сорти пива, які пропонують на фестивалі міцного пива у Мюнхені, були винайдені ченцями. Salvator – пиво сорту доппельбок. Його 1629 року почали варити монахи з ордену Мінімів. Німецька назва цього ордену – Paulaner. Однойменна броварня сьогодні добре відома в світі.
Задум монахів, які винайшли доппельбок, полягав у створенні замінника скоромної їжі на час посту. Це зараз багато хто з християн у Німеччині добровільно відмовляється від алкоголю на час з чистого четверга і по Великдень. А от ченці слідували іншим правилам.
У давні часи пости у монахів цього ордену могли тривати до 130 днів на рік. На цей час вони мали відмовитися не лише від м’яса, молока, масла та яєць, але і від будь-якої нерідкої їжі. Церква чітко визначала: “Liquida non frangunt jejuneum” – рідина не порушує постування.
” Огидне ” пиво
Таким чином ченці мали вагомі підстави варити міцне та калорійне пиво, яке б могло впродовж дня служити “рідким хлібом”. Аби напевно знати, що Папа Римський погодить його вживання під час посту, монахи надіслали пиво на пробу до Рима.

Continue reading...