Home Ukraine Україна — українською Росія активно використовувала власні соцмережі напередодні анексії Криму та вторгнення в Донбас...

Росія активно використовувала власні соцмережі напередодні анексії Криму та вторгнення в Донбас – СБУ

323
0
SHARE

Російська агресія в Україні
“Період підготовки до військового вторгнення супроводжувався активним застосуванням спецслужбами РФ спеціальних інформаційних та інформаційно-психологічних операцій проти України. Зокрема, шляхом створення, адміністрування, штучного нарощування відвідуваності антиукраїнських та проросійських груп в українському сегменті російських соцмереж “ВКонтакте” та “Однокласники”, – цитує Лапутіну ” УНІАН “.
Крім того, за даними СБУ, деякі провокатори та організатори проросійських акції отримували грошову винагороду через сервіс “Яндекс. Гроші”.
“Відомо, що значна частина вказаних груп адмініструвалася з території РФ, також застосовувалися заходи вербування спецслужбами РФ громадян України, які у деяких випадках за грошову винагороду, яка перераховувалася через сервіс “Яндекс. Гроші”, здійснювали акції на шкоду територіальній цілісності, суверенітету та безпеці України”, – додала Юлія Лапутіна.

Continue reading...