Головні новини 7 липня: Путін з Трампом поговорили про Україну, серйозні вибухи у Луганську

311
0
SHARE

Головні новини України сьогодні 07.07.2017. Головні новини України сьогодні та новини світу 07.07.2017 читайте на сайті новин України 24tv.ua.
Президент Володимир Путін нарешті зустрівся з главою США Дональдом Трампом. З народного депутата Борислава Розенблата можуть зняти недоторканість. В окупованому Луганську пролунали два вибухи. Такими були головні новини п’ятниці, 7 липня.
Через майже півроку після своєї інавгурації президент США Дональд Трамп зустрівся зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Двогодинні переговори відбулись на полях саміту « Великої Двадцятки ».
Під час зустрічі Трамп і Путін обговорили в тому числі і українське питання.
Зокрема, обидва президенти погодились, що вирішення конфлікту на Донбасі можливе лише з виконанням Мінських домовленостей. Також поговорили президенти й про те, що виконання Мінська треба пришвидшувати, тож сторони погодились, що потрібен додатковий вплив на ці домовленості.
Були прийняті і певні рішення. Зокрема, президенти домовилися про припинення вогню в південно-західній частині Сирії. Режим припинення вогню в Сирії запрацює з 9 липня.
У п’ятницю, 7 липня, генпрокурор Юрій Луценко таки переконав Регламентний комітет підтримати подання (в тому числі на зняття недоторканості та арешт) на нардепа Борислава Розенблата.

Continue reading...