Home Ukraine Україна — українською Арешонков: Подання ГПУ проти Дейдея треба виносити на розгляд Ради

Арешонков: Подання ГПУ проти Дейдея треба виносити на розгляд Ради

274
0
SHARE

Рішення комітету про те, що подання недостатньо обґрунтоване, не стане на перешкоді винесенню питання до сесійної зали
Подання Генпрокуратури проти Дейдея треба винести на розгляд Верховної Ради попри рішення регламентного комітету про недостатню обґрунтованість. Про це заявив нардеп від БПП, заступник голови Регламентного комітету ВР Володимир Арешонков у коментарі ” 112 Україна “.
“Я не підтримав рішення комітету, тому що я вважаю, що аргументація генпрокурора у частині, що кожен народний депутат має бути в процесі юридичного спілкування зі слідством, має право доводити свою правоту, але якщо проти нього вже порушені кримінальні провадження або є певні сумніви у його діяльності, то він має це довести. Тому я теж говорив, що якщо сьогодні молодий нардеп, який сповідує нову політеліту, який є справжнім патріотом України, який вважає, що він абсолютно чесний перед законом, людьми, він може це довести”, – сказав Арешонков.
Він зазначив, що нардеп від НФ Євген Дейдей міг сам виступити із проханням дати йому можливість довести свою невинуватість.
“Я думав, що він саме виступить з ініціативою, щоб йому дали таку можливість. Я висловив свою позицію, я підтримав генпрокурора. Це не виключає, що голова ВР не може винести його на розгляд до сесійної зали. Це його абсолютне право… Моя думка, ми маємо виносити до сесійної зали і визначати шляхом голосування.

Continue reading...