Home Ukraine Україна — українською Білорусь – не плацдарм для РФ. Про що у Києві говорили Порошенко...

Білорусь – не плацдарм для РФ. Про що у Києві говорили Порошенко з Лукашенком

273
0
SHARE

Білоруський президент запевнив українців, що на північ від них живуть близькі і рідні люди.
21 липня у Києві відбулася завершальна зустріч президента Петра Порошенка з його білоруським колегою Олександром Лукашенком, який прибув до Києва із дводенним візитом.
За результатами перемовин політики провели спільну прес-конференцію, яка не обійшлася без ексцесів. Так, із зали в Адміністрації президента, де проходила прес-конференція, довелося вивести дівчину, яка оголила груди і вигукувала гасло “Жыве Беларусь!”. А згодом голові Держприкордонслужби Віктору Назаренку раптово стало зле і він знепритомнів.
ТСН.ua зібрав заяви обох президентів, які ті зробили після закритої зустрічі.
ПОЛІТИЧНИЙ БЛОК
Президент Білорусі Олександр Лукашенко відзначив високу продуктивність переговорів, які проходили в різних форматах, а розмову з Порошенком назвав гранично довірливою щодо всіх питань. “Переговори мали абсолютно конкретний характер, з огляду на нашу давню дружбу з Петром Олексійовичем, дуже давню”, – сказав Лукашенко.
Білоруський президент завірив Порошенка у тому, що територію Білорусі ніколи не використають як плацдарм для агресії проти України . “Ви на нас можете розраховувати, і ми робитимемо все, що можемо, заради миру і стабільності в рідній для нас Україні”, – заявив Лукашенко.
Лукашенко запевнив, що готовий зробити усе, що йому доручать президенти України і Росії Петро Порошенко і Володимир Путін для допомоги у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Зокрема, він навів у приклад зустрічі у Мінську для перемовин.
“Ми не претендуємо на жодні лаври. І я про це щойно сказав. Які можуть бути лаври, коли гинуть люди? Нікому жодних лаврів від цього не буде. Тому ви, українці, маєте знати, що у вас є близькі і рідні люди, які живуть трохи далі на північ від вас, але нічим не відрізняються від вас. І якщо вам важко, в чому тільки зможемо, ми завжди допоможемо”, – заявив Лукашенко.
У свою чергу Порошенко, говорячи про війну, зауважив, що найбільший цинізм ситуації полягає у тому, що свою агресію РФ здійснює під прикриттям гасел про “братні народи”.

Continue reading...