Home Ukraine Україна — українською Держдума спростила отримання громадянства РФ для українців. Який вигляд це має тепер

Держдума спростила отримання громадянства РФ для українців. Який вигляд це має тепер

261
0
SHARE

Держдума спростила отримання громадянства РФ для українців. Як це виглядає тепер Документом, що підтверджує відмову від українського громадянства, є нотаріально засвідчена копія заяви громадянина про відмову від наявного у нього громадянства України
У російській Держдумі в другому читанні ухвалено законопроект про позбавлення громадянства за тероризм, куди були внесені поправки про принесення присяги при отриманні громадянства РФ і спрощення процедури його отримання для українців.
Нагадаємо, в Росії для іноземців, які є носіями російської мови, існує можливість більш швидкого отримання громадянства.
Для цього вони мають отримати згоду своєї держави на вихід з громадянства та подати відповідний документ до МВС Росії.
Тепер українці зможуть підтверджувати відмову від громадянства заявою, яка “буде направлятися до відповідного органу цієї країни”.
У законопроекті йдеться, що документом, який підтверджує відмову від українського громадянства, є нотаріально засвідчена копія заяви громадянина про відмову від наявного у нього громадянства України. Тобто, щоб відмовитися від свого громадянства, українці тепер зможуть надавати не довідку від офіційних відомств України, а копію звернення про відмову від громадянства, засвідчену нотаріально.
За словами голови комітету Держдуми по законодавству Павла Крашеніннікова, таке звернення буде замінювати довідку, яку раніше потрібно було отримувати в уповноважених органах України. Аналогічна процедура передбачена для українців, які бажають отримати посвідку на проживання.
У Держдумі пояснили рішення про спрощення отримання громадянства РФ українцями тим, що на сьогодні у громадян України виникають складнощі з отриманням необхідних документів в держорганах.
Спочатку мова йшла про процедуру так званої “публічної відмови” від громадянства, однак у фінальній версії законопроекту передбачено лише документальний.

Continue reading...