Home Ukraine Україна — українською Заява Захарченка про "Малоросію": Представники України в Тристоронній групі критикують, Росія виправдовує

Заява Захарченка про "Малоросію": Представники України в Тристоронній групі критикують, Росія виправдовує

210
0
SHARE

Представники України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі різко розкритикували заяву ватажка “ДНР” Олександра Захарченка про створення так званої…
Представники України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі різко розкритикували заяву ватажка “ДНР” Олександра Захарченка про створення так званої “Малоросії”, представник Росії також озвучив свою позицію.
Зокрема, представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук вважає, що заява Захарченка може паралізувати переговори в рамках групи.
Про це Марчук заявив в коментарі телеканалу 112 Україна.
“Завтра засідання, а сьогодні – заява Захарченка така, яке в принципі блокує завтра взагалі переговорний процес. Завтра, який би не був порядок (обговорення – Ред.) то ми почнемо обговорення з цієї заяви Захарченка. Така заява означає, що нема про що говорити “, – цитує фрагмент інтерв’ю УП.
Марчук додав, що Росія намагається заблокувати Мінський процес, але при цьому звинуватити у цьому Україну.
За словами першого заступника голови Верховної Ради, представника України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірини Геращенко, заяву Захарченка про “Малоросію” потрібно розглядати психіатрам і прокурорам.
“Іх заяви – питання до психіатрів і прокурорів, які всю цю терористичну маячню мають збирати в одну справу про розпалювання міжнаціональної ворожнечі, замах на територіальну цілісність країни. А суди- українські і міжнародні – виносити вироки”, – написала Геращенко у Facebook.
Також Геращенко додала, що заяви терористів не самостійні, вони “озвучують те, що їм написав Кремль, що в їх дурні голови вклав Кремль, який призначив їх вождями”.

Continue reading...