Home Ukraine Україна — українською Нове подання про зняття недоторканності можуть подати на народного депутата Бакуліна –...

Нове подання про зняття недоторканності можуть подати на народного депутата Бакуліна – ЗМІ

266
0
SHARE

Луценко, ймовірно, буде просити про зняття недоторканності з Бакуліна у зв’язку зі справою про вишки Бойка.
Луценко, ймовірно, буде просити про зняття недоторканності з Бакуліна у зв’язку зі справою про “вишки Бойка”.
ГПУ продовжує розкручувати справу про “вишки Бойка”
Ще одним народним депутатом, про зняття недоторканності з якого попросить Генеральна прокуратура України, може стати Євген Бакулін з “Опозиційного блоку”. Подання на Бакуліна ГПУ може направити з кримінальною справою про закупівлю морських бурових установок за завищеними цінами, повідомляє “Українська правда”, посилаючись на власне джерело.
Увечері 3 липня генеральний прокурор України в телеефірі заявив, що ГПУ направить у парламент подання щодо депутата, який проходить у справі про бурових вишках. Показання щодо скоїла даний злочин групи, членом якої був чинний парламентар, дав екс-заступник глави правління “Нафтогазу” Олександр Кацуба, повідомив Луценко, однак ім’я депутата не кликав.
Читайте також: Одеський суд наклав арешт на захоплені РФ “вишки Бойка”
Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що екс-заступник голови “Нафтогазу” Олександр Кацуба дав свідчення щодо організаторів закупівлі так званих “вишок Бойка”. За словами Луценка, серед фігурантів справи є “люди з депутатськими значками”.
У той же час генпрокурор не уточнив, скільки цих депутатів і чи є серед них глава парламентської фракції “Опозиційного блоку”, екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.
Нагадаємо, саме завдяки DT. UA і журналістам Олексі Шалайскому і Юрію Ніколову у травні 2011 року стало відомо про те, що державна компанія “Чорноморнафтогаз” придбала за $ 440 млн дві самопідйомні бурові установки (СПБУ) .

Continue reading...