Home Ukraine Україна — українською Переговори нормандської четвірки. Без проривів

Переговори нормандської четвірки. Без проривів

257
0
SHARE

В переговорах навколо проблеми Донбасу на сьогоднішній день немає тієї критичної маси, яка б дозволяла розраховувати на проривні рішення. Поки стор…
В переговорах навколо проблеми Донбасу на сьогоднішній день немає тієї критичної маси, яка б дозволяла розраховувати на проривні рішення. Поки сторони не погодяться щодо пріоритетності кроків, щодо зосередження на питаннях безпеки як передумови для будь-якого політичного процесу врегулювання, жодного серйозного прориву не станеться. Саме тому, можливо, стільки скепсису навколо цього процесу.
На разі важливо те, чи дійсно вдалося досягнути прогресу хоча б по якимось окремим пунктам. Це стосується проблеми досягнення стабільного перемир’ я, проблеми обміну заручниками, проблеми ув’ язнених. Можливо, варто спробувати спрямувати цей процес на невеликі успіхи, знизити амбіційність, зрозуміти, що до політичного врегулювання ще дуже далеко, а отже, слід спробувати розв’ язати якісь базові, засадничі питання, такі як припинення вогню та звільнення заручників.
Ще один важливий момент: зважаючи на заяви спеціального представника США, очевидно, що Україна отримала досить непоганого союзника в особі Курта Волкера.

Continue reading...