Home Ukraine Україна — українською Рада позбавила недоторканності трьох нардепів: Луценко розповів про подальші кроки Генпрокуратури

Рада позбавила недоторканності трьох нардепів: Луценко розповів про подальші кроки Генпрокуратури

320
0
SHARE

Суд може обирати запобіжний захід для народних депутатів лише після згоди на це парламенту, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко за підсумками голосувань Верховної…
Суд може обирати запобіжний захід для народних депутатів лише після згоди на це парламенту, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко за підсумками голосувань Верховної Ради про позбавлення п’яти нардепів недоторканності і притягнення їх до кримінальної відповідальності.
“Суд не має права обирати запобіжний захід, якщо Верховна Рада не дала на це згоду”, – цитує генпрокурора Інтерфакс-Україна .
При цьому Рада схвалила позбавлення депутатського імунітету щодо Борислава Розенблата, Олеся Довгого та Максима Полякова (проте його притягати до кримінальної відповідальності колеги-депутати заборонили) . Також негативну відповідь Генпрокуратура отримала щодо парламентаріїв Євгена Дейдея та Андрія Лозового.
При цьому генпрокурор пояснив: “Коли затримують хабарника, будь-якого – митника, податківця – його затримують і арештовують.

Continue reading...