Home Ukraine Україна — українською Саміт Трьох морів. Про що говорить Європа

Саміт Трьох морів. Про що говорить Європа

392
0
SHARE

Текст написано у співавторстві із заступником директора Центру “Патрісіу Євразія” Атлантичної ради Девідом Кораним. До них приєднався президент США Дональд Трамп…
Текст написано у співавторстві із заступником директора Центру “Патрісіу Євразія” Атлантичної ради Девідом Кораним.
До них приєднався президент США Дональд Трамп. У саміті Трьох Морів, який скликали президенти Польщі і Хорватії, беруть участь країни, розташовані між Балтійським, Адріатичним і Чорним морями. Учасники будуть керуватися концепцією вільної, мирної і єдиної Європи.
Через двадцять вісім років після падіння Берлінської стіни в реалізації цього бачення було досягнуто прогресу. Приєднання країн Центральної Європи до НАТО і Європейського союзу (ЄС) сприяло зміцненню безпеки, стабільності і процвітання всього континенту, а також трансатлантичного союзу.
Це серйозні успіхи, але процес ще не завершений. Економічні та соціальні проблеми Європи і нові проблеми в області безпеки додали в список термінових справ завершення і консолідацію проекту європейської інтеграції, що має вирішальне значення для стимулювання і зміцнення процвітання ЄС в цілому.
Головне завдання полягає в тому, щоб подолати проблеми з інфраструктурною спадщиною.
Понад півстоліття після закінчення Другої світової країни інфраструктурні зв’язки на континенті були зосереджені на розвитку осі Схід-Захід. Під час холодної війни трубопроводи, які постачали радянську нафту і газ в Центральну і Східну Європу, також служили знаряддям підпорядкування і контролю. Після падіння Берлінської стіни країни регіону зі зрозумілих причин зосередилися на інтеграції своїх економік з просунутими західними ринками, нехтуючи при цьому розвитком внутрішньої інфраструктури по осі Північ-Південь.

Continue reading...