Home Ukraine Україна — українською Україна припинила перетоки електроенергії з окупованою територією Донеччини – голова НЕК "Укренерго"

Україна припинила перетоки електроенергії з окупованою територією Донеччини – голова НЕК "Укренерго"

275
0
SHARE

Потреби ОРДО у електроенергії забезпечують Старобєшевська та Зуївська ТЕС, а також поставки з Росії.
Потреби ОРДО у електроенергії забезпечують Старобєшевська та Зуївська ТЕС, а також поставки з Росії.
Україна не постачатиме електроенергію ОРДО
© Андрій Товстиженко, DT. UA
Між тимчасово окупованими територіями Донеччини та іншими територіями України відсьогодні не здійснюватимуться перетоки електроенергії, повідомив керівник НЕК ” Укренерго ” Всеволод Ковальчук.
“Офіційно. З 0: 00 26.07.2017 року припинено перетоки електричної енергії з тимчасово неконтрольованими районами Донецької області”, – написав Ковальчук на своїй сторінці в Facebook.
Він також пояснив, що тимчасово окупована територія Сходу України наразі не споживає електроенергію, вироблену електростанціями на її контрольованій частині.
“Потреби окупованих територій в енергії покриваються за рахунок Старобєшевської та Зуївської ТЕС, іншими виробниками на НКТ, а також поставками з Російської Федерації, що відбуваються по лініях, які виключені з переліку міждержавних, перетоки по них не обраховуються в загальному сальдо “Україна-Росія-Білорусь”, – наголосив керівник “Укренерго”.
Читайте також: Ремонті бригади відновили електропостачання ДФС – голова Авдіївської ВЦА
Нагадаємо, українські енергетики вирішили з 25 квітня припинити поставки електроенергії до окупованих районів Луганської області. У РФ заявили про готовність забезпечити електропостачання ОРЛО в якості “гуманітарної допомоги”.
Раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука повідомляв про те, що заборгованість Донецької та Луганської областей за електроенергію досягла 11 мільярдів гривень.

Continue reading...