Диверсія та змова – Гройсман відреагував на підвищення ціни на автогаз в Україні

214
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Премєр-міністр України Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам Антимонопольному комітету Державній фіскальній службі правоохоронним органам розібратися з ситуацією на ринку скрапленого газу визначити причини безконтрольного підвищення ціни на автомобільний скраплений газ та вжити заходів щодо зниження вартості палива і підтримки конкуренції на ринку
Про це Глава Уряду сказав під час міжвідомчої наради в Кабінеті Міністрів, повідомляє Урядовий портал.
«Я хочу, аби служби, від кого це залежить, навели порядок на ринку автомобільного газу. Різке підвищення ціни на скраплений газ має всі ознаки змови. Ринок лихоманить, – сказав Глава Уряду. – Це диверсія проти України. Ми маємо захистити внутрішнього споживача – рядових громадян».
Прем’єр-міністр підкреслив, що коливання ціни почалися не вчора, і про можливе ускладнення ситуації повідомляли ще навесні. «І що ми бачимо? Що люди були праві. Ситуація погіршується. Мені шкода, що Прем’єр-міністр має особисто проводити нараду і втручатися в ситуацію, аби розібратися, в той час, як у нас є спеціальні органи влади – зокрема АМКУ», – зазначив Володимир Гройсман.
Під час наради її учасники надали Главі Уряду інформацію про сьогоднішній стан справ на ринку та визначили проблеми, які існують. Вони зазначали, що в Україні йде швидке нарощування споживання газу. За інформацією Державної фіскальної служби, за 8 місяців поточного року обсяг імпортованого газу збільшився на 70 тис.

Continue reading...