Home Ukraine Україна — українською Російська агресія – це ризики для всієї Європи – Волкер

Російська агресія – це ризики для всієї Європи – Волкер

246
0
SHARE

Російська агресія-це виклик для всієї Європи – спецпредставник Держдепартаменту США
Треба зробити все, щоб запобігти стражданням людей, зазначив спецпредставник Держдепартаменту США.
Курт Волкер вважає агресію РФ викликом для всієї Європи.
© RFERL.org
Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив на прес-конференції у Вільнюсі, що російська агресія – це ризики для всієї Європи, інформує “УНIАН”. На його думку, бойових дій в Україні не повинно було бути взагалі.
“Ми зібралися тут, коли на європейському континенті тривають бойові дії. Звідси – це менше, ніж дві години літаком. Цього не повинно було статися взагалі, і тепер ми повинні робити все, щоб припинити людські страждання, адже в конфлікті загинуло близько 10 тисяч людей, мільйони змушені були покинути свої домівки. Це виклик не тільки для України, це ризики для всієї Європи”, – підкреслив Волкер.
Нагадаємо, спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер зустрівся з помічником президента РФ Владиславом Сурковим в Мінську в понеділок. За результатами зустрічі Сурков заявив, що Волкер запропонував “свіжі ідеї та новаторські підходи до їх реалізації” в рамках Мінського процесу. Після цієї зустрічі Волкер відправився в Вільнюс для переговорів з урядом Литви по врегулюванню українського питання, зокрема припинення бойових дій в Донбасі. 23 серпня Волкер прилетить до Києва, щоб приєднатися до заходів за участю американського міністра оборони США Джеймса Меттіса і обговорити подальші кроки для відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Зазначимо, колишній посол США в НАТО, Курт Волкер був призначений 7 липня спеціальним представником, який курує ведення переговорів щодо ситуації в Україні.

Continue reading...