Home Ukraine Україна — українською Справа на $10 млн. Чиновникам УЗ вручили підозру

Справа на $10 млн. Чиновникам УЗ вручили підозру

243
0
SHARE

Дії менеджерів держкомпанії спричинили збитки на 10,2 млн доларів, вважає слідство.
Дії менеджерів держкомпанії спричинили збитки на 10,2 млн доларів, вважає слідство.
Детективи Національного антикорупційного бюро України у вівторок, 15 серпня, вручили підозру у вчиненні злочинів колишньому заступнику голови Укрзалізниці, а також чинним директору департаменту держкомпанії і заступнику директора однієї з її філій. Про це в середу, 16 серпня, повідомляє офіційний сайт НАБУ.
Чиновників підозрюють у зловживанні службовим становищем за попередньою змовою групи осіб, що спричинило збитки на 10,2 мільйона доларів США (на дату скоєння злочину – 97 млн грн.) . Підозри пред’явлені за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 364 КК України.
“За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи своє службове становище і будучи членами Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту України – колегіального органу Укрзалізниці, уповноваженого на встановлення пільгових тарифних ставок на здійснення вантажних залізничних перевезень – застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення.

Continue reading...