Home Ukraine Україна — українською У Керчі сталася пожежа на території Пантікапея

У Керчі сталася пожежа на території Пантікапея

224
0
SHARE

В анексованій Керчі (Крим) пожежа знищила значну частину рослинності на території охоронюваного археологічного комплексу Пантікапей.
Співробітники Керченського історико-культурного заповідника пожежу не коментують.
© krymr.com © krymr.com © krymr.com © krymr.com © krymr.com
В анексованій Керчі (Крим) пожежа знищила значну частину рослинності на території охоронюваного археологічного комплексу “Пантікапей” на горі Мітрідат.
Як повідомляє видання ” Крим. Реалії “, випалена земля обмежена парканом заповідника. Рослини постраждали в районі проведення розкопок давнього городища та поруч з руїнами акрополя, які є популярними пам’ятками курортної Керчі.
Повідомляється, що співробітники Керченського історико-культурного заповідника не коментують пожежу на території “Пантікапея”.
У виданні також нагадали про те, що 7 липня мешканці міста повідомляли про пожежу на горі Мітрідат. У результаті загоряння сухої трави вогонь зміг поширитися на велику територію.
Давньогрецьке місто Пантікапей був заснований в кінці VII століття до нашої ери вихідцями з Мілета на місці сучасної Керчі.
Як повідомлялося, біля селища Судак на південному березі Криму рятувальники три дні намагалися ліквідувати велику лісову пожежу, яка розповсюдилася на площу 50 га.

Continue reading...