Home Ukraine Україна — українською У кіберполіції розповіли, коли в Україні може відбутися чергова хвиля кібератаки

У кіберполіції розповіли, коли в Україні може відбутися чергова хвиля кібератаки

223
0
SHARE

Після останньої кібератаки лише 10% підприємств, як державних, так і приватних, зреагували. Всі інші не вжили жодних заходів безпеки.
Чергова кібератака в Україні може статися в День Незалежності, 24 серпня. Про це заявив голова департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк.
“Ми попереджаємо, що це буде 24 серпня, на День Незалежності. Ми бачимо, що такі атаки відбуваються напередодні або в день якихось великих свят для України”, – зазначив Демедюк.
За його словами, й шкідливом програмному забезпеченні M. E. Doc було багато елементів, які до сих пір не активовані.
“Ми ще не знаємо в повній мірі, які властивості має вірус. У нас тільки близько 1,3 тис. офіційних заяв, де розпочато кримінальні провадження. Ми повинні враховувати: якщо злочинці знищили такий важливий для них канал отримання інформації, вони залишили резерви, дуже потужні резерви. Зараз ми намагаємося знайти ще один канал. Мені хочеться сподіватися, Petya. A випадково вразив канал і спалив їх мережу, але це не так. Тому що ми чітко знаємо, основна мета кіберзлочинців – знищити сліди втручання в уразливі критичні об’єкти “, – зазначив Демедюк.

Continue reading...