Home Ukraine Україна — українською Лавриновича звільнили з-під варти

Лавриновича звільнили з-під варти

287
0
SHARE

Лавриновича випустили з СІЗО
Екс-міністр юстиції в уряді Азарова повідомив про готовність звернутися до ЄСПЛ.
Лавринович вийшов з СІЗО і не виключив, що поїде з України
© Андрій Товстиженко, DT. UA
Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського суду про обрання колишньому міністру юстиції Олександрові Лавриновичу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Таким чином, 27 вересня суд задовольнив апеляційну скаргу захисту Лавриновича, звільнивши підозрюваного в співучасті в конституційному перевороті 2010 року екс-міністра з-під варти.
Повний текст рішення суду з мотиваційною частиною буде оголошено 4 жовтня.
Екс-міністр повідомив, що його адвокати підготували документи для подачі позову до Європейського суду з прав людини, але не дав однозначної відповіді, чи подаватиме він цей позов.
Лавринович не виключив, що через якийсь час він виїде за кордон. При цьому він пообіцяв виконувати всі зобов’язання, покладені на нього судом і слідством.
Прокурор Департаменат спецрозслідувань Генпрокуратури Яніс Симонов, у свою чергу, висловив невдоволення рішенням суду. Він вказав на упереджене ставлення Апеляційного суду Києва до проваджень, що розслідує департамент.
“Останнім часом вже почали відпускати колишніх співробітників “Беркута”, які підозрюються у вчиненні масових вбивств. Саме апеляційна інстанція відпускає їх, змінюючи запобіжний захід”, – зазначив прокурор.
Він запевнив, що слідчі дії стосовно Лавриновича будуть продовжені, і обвинувальний акт буде спрямовано до суду.
Читайте також: Лавринович розповів, що в Україні діє Конституція в редакції 1996 року
6 вересня генпрокурор України Юрій Луценко повідомив про те, що екс-президентові України Віктору Януковичу й екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу оголосили про підозру у захопленні державної влади.
15 вересня Печерський суд Києва заарештував Лавриновича на 60 днів без права внесення застави.
Департамент спецрозслідувань ГПУ розслідує справу конституційного перевороту 2010 року, який призвів до захоплення державної влади шляхом розширення неконституційним способом повноважень президента за рахунок звуження повноважень парламенту і уряду.
Після перемоги Януковича на президентських виборах в 2010 році 252 народних депутати, переважно з фракції Партії регіонів, направили в Конституційний суд подання з питання про конституційність політреформи 2004 року. 30 вересня 2010 року КСУ прийняв рішення про те, що закон № 2222 про внесення змін до Конституції був прийнятий з порушенням процедури.

Continue reading...