Home Ukraine Україна — українською Чи справді "Народний фронт" посварився з БПП

Чи справді "Народний фронт" посварився з БПП

255
0
SHARE

Про конфлікт між БПП та “Народним фронтом”, за квотою якого Аваков в уряді, говорять все частіше. Новини України, Новини політики, Поліна Литвинова, Верховна Рада, Народний фронт, Блок Петра Порошенка, Арсен Аваков – Телеканал новин 24
Про конфлікт між БПП та “Народним фронтом”, за квотою якого Аваков в уряді, говорять все частіше.
Сьогодні, 7 листопада, Верховна Рада не підтримала звільнення з посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 31 депутат проголосував “за”, 102 – “проти”, 56 – утримались.
Проект відставки очільника відомства зареєстрували ще у 2016-му році. Його вніс нардеп від БПП Сергій Каплін. Формальні причини – провал реформ і погіршення показників.
Органи внутрішніх справ України під керівництвом Авакова продемонстрували неспроможність забезпечення безпеки громадян. І друге – це показники рівня злочинності по найбільш поширених злочинах зросли до 30%, – прокоментував голова Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін.
Нардеп від “Самопомочі” Єгор Соболєв таку думку підтримав.
“Ми ще в 2015-му році запропонували відставку міністра внутрішніх справ, який не зміг подолати корупцію всередині міністерства внутрішніх справ”, – сказав Соболєв.
Представники “Батьківщини”, “Радикальної партії”, “Народного фронту” і “Опоблоку” ще до голосуванням попередили, що відставку Авакова не підтримають. Мовляв, причини для звільнення надумані.
Відбуваються розборки. Причому розборки персональні. Мова іде про персональні розборки двох фракцій, що називають себе коаліцією, якої насправді не існує, – вважає нардеп від “Батьківщини” Іван Крулько.
На захист міністра став голова фракції “Народний Фронт” Максим Бурбак.

Continue reading...