Home Ukraine Україна — українською Історія з агентом НАБУ. Що відомо про конфлікт Бюро з Генпрокуратурою та...

Історія з агентом НАБУ. Що відомо про конфлікт Бюро з Генпрокуратурою та СБУ

236
0
SHARE

Тиждень.ua зібрав усі версії сторін щодо інциденту.
Служба безпеки України 29 листопада затримала працівника Національного антикорупційного бюро Юрія Боярського при начебто спробі передачі хабара першій заступниці голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій. Згодом, у НАБУ повідомили, що затриманий детектив працював “під прикриттям” і брав участь у спецоперації у справі про викриття корупційної схеми в ДМСУ.
Тиждень.ua зібрав усе, що відомо про ситуацію, зокрема версії щодо інциденту представників НАБУ і САП, ДМСУ та Генпрокуратури.
Затримання
Увечері, 29 листопада, у ДМСУ повідомили, що агента Бюро Боярського затримали на спробі передати першу частину хабара в розмірі 15 тисяч доларів США заступниці глави служби Пімаховій.
За інформацією, гроші чиновниці пропонували за “легалізацію” в Україні громадян В’єтнаму та Ірану, яких не існувало.
“Упродовж декількох місяців агент НАБУ, син колишнього народного депутата від Партії регіонів Юрія Боярського, виконуючи незаконні вказівки окремих керівників НАБУ, неодноразово намагався спровокувати Діну Пімахову пропонуючи великі суми хабарів за прийняття нею незаконних рішень по легалізації в Україні громадян В‘єтнаму та Ірану”, – повідомили в відомстві.
Версія НАБУ та САП: “зрив” спецоперації
У четвер, 30 листопада, представники антикорупційного відомства звинуватили СБУ та ГПУ в незаконному втручанні в спецоперацію, яка була спрямована на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в Державній міграційній службі.
Водночас, у Бюро повідомили, що звечора 29 листопада на зв’язок не виходять ще сім працівників, які виконували оперативне завдання за участі першого заступника голови ДМСУ.
За інформацією, спецоперація розпочалася в квітні 2017 року. У ході її проведення детективи задокументували факти незаконної діяльності організованого злочинного угруповання в складі нинішніх та колишніх працівників центрального апарату та територіальних підрозділів ДМСУ.
“Зрив” операції у НАБУ назвали “диверсією” проти працівників Бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
“Посадові особи СБУ, використавши інформацію, яка стала їм відома в процесі виконання службових обов’язків (а саме здійснення прослуховування телефонних номерів в рамках розслідувань НАБУ) не просто розкрили цю інформації одному з об’єктів негласних слідчих дій, звівши нанівець піврічну роботу детективів НАБУ, а й завербували цю особу для подальшого незаконного тиску та кримінального переслідування працівників Національного бюро”, – пояснили свою заяву в відомстві.

Continue reading...