Home Ukraine Україна — українською Австрія відновила постачання газу в Європу після вибуху на газовому хабі

Австрія відновила постачання газу в Європу після вибуху на газовому хабі

257
0
SHARE

Австрія відновила постачання газу в Європу після вибуху на газовому хабі
Транзит газу відновили у вівторок ввечері.
© Twitter/Alex Kokcharov
Постачання природного газу з Австрії в країни Європи, яке було тимчасово припинене у зв’язку з інцидентом на газорозподільній станції Баумгартен, було відновлено у вівторок ввечері, повідомляє Reuters.
“Ми змогли повернути до роботи всі транзитні лінії ще вчора до півночі, ці лінії зараз працюють на 100%”, – поінформував директор компанії Gas Connect Austria Харальд Штиндль.
Що стосується причин вибуху, то в компанії дотримуються думки, що це була технічна несправність устаткування, теракт там виключили.
Раніше поліція також повідомила, що “технічна причина” стала причиною вибуху. Місцеві органи влади ведуть розслідування.
Читайте також: У “Нафтогазі” розповіли про наслідки вибуху на газовому хабі в Австрії для України
потужний вибух стався вранці 12 грудня на найбільшій газорозподільної станції Австрії поблизу міста Баумгартен, в результаті якого постраждала 21 людина .
Вибух викликав серйозні ушкодження, які призвели до порушень поставок природного газу в низку європейських країн. Так, були порушені постачання газу в південному напрямку, зокрема, в Хорватію, Італію та Словенію. В західні країни Європи поставки здійснюються у звичайному режимі.
Через вибух на австрійському газопроводі в Італії оголосили режим НС.

Continue reading...