Home Ukraine Україна — українською Головні новини 16 грудня: Саакашвілі готовий помиритись з Порошенком, смерть мільярдера

Головні новини 16 грудня: Саакашвілі готовий помиритись з Порошенком, смерть мільярдера

262
0
SHARE

Головні новини України і світу на сьогодні 16 грудня. Новини України та новини світу 16.12.2017, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
Міхеїл Саакашвілі готовий до переговорів з Петром Порошенком. У Києві працівники піцерії побили відвідувачів. Канадського мільярдера знайшли мертвим, поруч з ним виявили тіло дружини. Такими були головні новини в Україні та світі 16 грудня.
За повідомленням ЗМІ, лідер “Руху нових сил” Міхеїл Саакашвілі написав лист Президенту України Петрові Порошенку з пропозицією помиритися.
Це послання політик має передати через посла ЄС. Зокрема, Саакашвілі пропонує зупинити марші та зняти намети в обмін на “деескалацію”.
Як підкреслює джерело ресурсу, причиною зміни риторики колишнього очільника Одеської ОДА стала загроза його екстрадиції до Грузії .
Пізніше сам Саакашвілі заявив про необхідність переговорів з усіма політичними суб’єктами, включно з Адміністрацією Президента.
“Переговори потрібні в інтересах країни. Якщо ми хочемо мирного переходу від олігархату до нормального життя, нам необхідно розмовляти”, – написав Саакашвілі.
При цьому він додав, що є питання, щодо яких компромісів не може бути:
повне відсторонення олігархату від керівництва країною;
повне невтручання у роботу НАБУ;
відмова від всіх корупційних схем і покарання залучених в них людей;
припинення політичних репресій;
відставка генпрокурора;
створення антикорупційних судів;
створення механізмів імпічменту і усунення бар’єрів для імпічменту.

Continue reading...