Home Ukraine Україна — українською Прокуратура планує провести наступного року спецконфіскацію ще 5 мільярдів – Луценко

Прокуратура планує провести наступного року спецконфіскацію ще 5 мільярдів – Луценко

243
0
SHARE

Прокуратура планує провести наступного року спецконфіскацію ще 5 мільярдів – Луценко.
Наступного року Генеральна прокуратура планує конфіскувати ще 5 мільярдів.
Про це ефірі телеканалу ZIK заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко коментуючи запитання, чи правдиві чутки про те, що насправді гроші Курченка та Арбузова насправді не пішли в бюджет, а з їх рахунків був знятий арешт.
«Кошти організованого злочинного угрупування на чолі з Януковичем були заморожені ще в 2014 році. З того часу ніхто не міг їх спецконфіскувати. Декілька десятків спроб у парламенті провалювалися під різними надуманими приводами людьми, які були пов’язані із оточенням Януковича. Через це було прийняте рішення провести спецконфіскацію в рамках наданих нам законом можливостей. Вони є достатньо вузькі. Але ми змогли пройти в це «вушко для голки», – вважає Луценко.
За словами Генпрокурора, на цей момент у нього є офіційні відповіді від Держказначейства і від банків, в яких були кошти, що всі 1,5 мільярда доларів, списані.
Читайте також Конфіскація грошей Януковича: у ГПУ заявили про надходження перших мільйонів (відео)
«Всі кошти знаходяться в розпорядженні держави. Все інше неправда. Більше того, наступного року продовжимо спецконфіскацію ще декількох мільярдів коштів угрупування Януковича. Зокрема в Одесі ми спецконфіскували нафтопереробний завод, який незаконно придбав Курченко», – нагадав Юрій Луценко.

Continue reading...