Home Ukraine Україна — українською СБУ завили що кібератака на сайти держорганів проводилась з російських IP-адрес

СБУ завили що кібератака на сайти держорганів проводилась з російських IP-адрес

278
0
SHARE

Зі слів голови Служби безпеки України Василя Грицака підконтрольні Кремлю російські хакери могли отримати можливість приховано й віддалено адмініструвати українські веб-ресурси та знімати з них інформацію
Служба безпеки України встановила російське походження останніх хакерських атак на урядові та інфраструктурні інформаційні системи держави.
Про це йдеться інформує прес-центр СБУ, передає УНІАН .
Зокрема повідомляється, що правоохоронці попередили та блокували масштабну кібератаку на українські ресурси з використанням вітчизняних поштових сервісів.
«Восени цього року відбулась масова фішингова розсилка на офіційні електронні адреси центральних органів виконавчої влади, яка містила шкідливе програмне забезпечення, призначене для викрадення чутливої інформації. Співробітники спецслужби встановили, що після відкриття шкідливого додатку реалізовувався механізм повного віддаленого керування ураженим комп’ютером», – повідомили в СБУ.
Як зʼясували спеціалісти СБУ, клієнтська частина хакерського програмного забезпечення «DarkTrack» після встановлення на комп’ютери з’єднувалася з серверним обладнанням (контрольно-командними серверами), що мають російські IP-адреси.

Continue reading...