Home Ukraine Україна — українською Десять українських моряків застрягли на арештованому судні в Сирії, – благодійна організація

Десять українських моряків застрягли на арештованому судні в Сирії, – благодійна організація

323
0
SHARE

Українським морякам не виплачують зарплату, і вони також позбавлені якихось джерел заробітку Додому не можуть повернутися киянин, одесит, п’ятеро херсонців і троє жителів Миколаєва
Керівник проектів благодійної організації допомоги морякам з Одеси Андрій Шевченко повідомив про те, що десять українських моряків, які перебувають на судні в сирійському порту Тартус, не можуть повернутися на батьківщину через борги судновласника. Про це повідомляє “Громадське”.
“Чотири місяці тому одесит, п’ятеро херсонців, троє мешканців Миколаєва, і киянин уклали контракт з турецьким судновласником на рейси до Лівану. Однак з’ясувалося, що судно знаходиться в Сирії, де з 2011 року триває громадянська війна. Капітан забрав в українців документи, щоб “вони сиділи на борту і не хиталися десь”, – розповів Шевченко.
Новини за темою: У Лівії за підозрою в контрабанді нафтопродуктів заарештовано українських моряків
У херсонській компанії, яка наймала моряків, повідомили, що попередній екіпаж майже 2 роки не отримував зарплату, а саме судно Starshina Derov N. G знаходиться в поганому технічному стані і заарештовано за борги судновласника/оператора за позовом третьої особи. Крім того, судновласнику загрожують санкції за неодноразові візити в окупований Крим.

Continue reading...