Home Ukraine Україна — українською За фактом дискримінації зі сторони УПЦ МП у Запоріжжі розпочато слідство

За фактом дискримінації зі сторони УПЦ МП у Запоріжжі розпочато слідство

219
0
SHARE

СБУ доручено розслідувати кримінальне правопорушення – релігійну та національноу дискримінацію представниками Української православної церкви Московського патріархату, що мали місце у Запоріжжі, зокрема відмову відспівувати дитину, хрещену у церкві Київського патріархату.
СБУ доручено розслідувати кримінальне правопорушення – релігійну та національноу дискримінацію представниками Української православної церкви Московського патріархату, що мали місце у Запоріжжі, зокрема відмову відспівувати дитину, хрещену у церкві Київського патріархату. Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Запорізької області.
А саме 11 січня 2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).
Слодство розпочато щодо вчинення окремими представниками Запорізької Єпархії Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ-МП), громадської організації «Союз православний «Радомир» та іншими невстановленими особами умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, що спричинили тяжкі наслідки у вигляді виникнення сутичок та масових заворушень в Запорізькій області та інших регіонах України.
“Встановлено, що представники Запорізької Єпархії Української православної церкви Московського патріархату допускають вибірковий підхід до здійснення релігійних обрядів, надаючи перевагу тим особам, які проходили обряди хрещення саме в УПЦ-МП, чим ображають почуття громадян у зв’язку з їх релігійними переконаннями”, – розповіли у прокуратурі.

Continue reading...