Home Ukraine Україна — українською Новини України за сьогодні 15 лютого: новини України і світу

Новини України за сьогодні 15 лютого: новини України і світу

534
0
SHARE

Головні новини України і світу на сьогодні 15 лютого. Новини України та новини світу 15.02.2018, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
У Солом’янському райсуді Києва було обрано запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, щоправда все це супроводжувалося сутичками та навіть стріляниною. Етнічні українці, виступаючи за інші країни, відзначилися вагомими успіхами на Олімпіаді-2018. Голова РНБО Олександр Турчинов зробив кілька гучних заяв. Такими були головні новини четверга, 15 лютого, в Україні та світі.
Напередодні стало відомо, що Труханову обиратимуть запобіжний захід 15 лютого, відтак до Солом’янського райсуду Києва, де власне і відбувалися слухання за його справою, почали з’їжджатися тітушки та активісти націоналістичних організацій.
Вже у день самого судового засідання кілька молодиків у спортивних костюмах почали блокувати коридор і сходи у будівлі суду, а поблизу неї відбулася сутичка зі стріляниною, яку зав’язали активісти із правоохоронцями. Окрім того, під судом було застосовано сльозогінний газ.
Сюжет 24 Каналу про стрілянину під Солом’янським судом у Києві
Унаслідок безладів щонайменше чотири особи зазнали поранень: дві особи отримали травми голови, дівчина – травму живота, поліцейський – кульове поранення. У зв’язку з цим правоохоронці затримали 36 учасників сутички та виявили у зброю, у тому числі – димову гранату.
Щодо самого суду над Трухановим, то його взяв на поруки народний депутат від БПП Дмитро Голубов. Як пояснили представники цієї політсили, зробив він це із власної ініціативи.
До слова, у НАБУ вважають таке рішення неспівставним і таким, що не відповідає тому, про що клопотали детективи НАБУ.
“Рішення виглядає дивним. Один із ймовірних співорганізаторів отримав заставу у 5 мільйонів гривень, а людина, яка підозрюється в організації всієї схеми отримує поруки. Рішення про апеляцію прийматиме САП”, – зауважила представниця Бюро.
Додамо, що Солом’янський райсуд Києва оголосив також рішення щодо Петра Загодіренка – фігуранта тієї ж справи, за якою проходить і Труханов. Так, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Окрім того, суд надав можливість внесення застави у розмірі 5,2 мільйона гривень і зобов’язав обвинуваченого здати всі паспорти.
Спершу уродженка України Альона Савченко та її партнер Бруно Масо, який є уродженцем Франції, завоювали золото Олімпіади-2018 у фігурному катанні. Зауважимо, пара представляє Німеччину.
Зокрема, вони зуміли продемонструвати результат у рекордних 159,31 бала від суддів у довільній програмі та загалом набрати 235,90 бала.
Salt Lake. Torino. Vancouver. Sochi. PyeongChang. In her fifth trip to the #WinterOlympics, Aliona Savchenko has finally won gold. pic.twitter.com/QtjASlemOp
Крім того, медаля для Ізраїлю здобув ще один фігурист – Олексій Биченко, який є родом із Києва.

Continue reading...