Тенюх: РФ готувалася забрати Крим з часів незалежності України

321
0
SHARE

На думку колишнього командувача ВМС, підписані при Януковичі харківські угоди привели до того, що ЧФ РФ відчув себе господарем у Криму
Росія готувала відторгнення Криму з часів незалежності України, а в подальшому і « бліц-криг до Дніпра ». Про це на допиті в Оболонському суді Києва у справі про держзраду екс-диктатора Януковича повідомив призначений в перші дні окупації Криму в.о. міністра оборони, колишній командувач ВМС (2006-2010 рр.) Ігор Тенюх, передає кореспондент LIGA.net .
За його словами, підписані при Януковичі харківські угоди привели до того, що Чорноморський флот РФ « відчув себе господарем на цій землі ».
До 2010 року чисельність ЧФ РФ не могла перевищувати 16 тис « ні на одного матроса » без згоди Верховної Ради, але ніхто не знає, що було прописано в протоколах харківських угод, говорить Тенюх. « З деяких джерел, в протоколах було прописано збільшення до 20 тис », – стверджує він.
« Захоплення Криму почалося давно… Скільки і що витворяв Лужков в Севастополі, скільки в Севастополі було створено проросійських партій! Про це всім доповідали… Скільки доповідали про те, що йде повний контроль над різними ситуаціями в Криму, скільки віддавалася земель під будівництво будинків для російських офіцерів, яка зарплата була у російських офіцерів і яка в українських офіцерів », – нагадав він.

Continue reading...