Home Ukraine Україна — українською У Мін’юсті Польщі заявили, що «антибандерівський закон» заморожено не буде

У Мін’юсті Польщі заявили, що «антибандерівський закон» заморожено не буде

274
0
SHARE

У Міністерстві юстиції Польщі спростували повідомлення яке розповсюдили ізраїльські ЗМІ про те що скандальний закон про інститут національної памяті нібито заморожено
Про це повідомляє «Польське радіо».
Як повідомляється, в суботу, 24 лютого, ізраїльські ЗМІ повідомили, що Польща піддалася тиску з боку Ізраїлю і заморозила закон про інститут національної пам’яті. Сьогодні представник польського Мін’юсту Ян Кантак спростував цю інформацію.
«У Польщі діють норми, які кажуть, що після ухвалення закону і підписання його президентом він вступає в силу», – заявив Кантак.
За його словами, оновлений закон про інститут національної пам’яті набирає чинності в четвер, 1 березня. Конституційний суд Польщі розгляне оновлений закон про інститут національної пам’яті не раніше, ніж за два місяці.
Як писав «Вголос», 26 січня Сейм Польщі ухвалив закон про зміни до закону про Інститут національної пам’яті . Законопроект складається з двох частин.
Відповідно до першої, до відповідальності притягуватимуть усіх, хто заперечує, підтримує або пропагує злочинні, на думку поляків, дії ОУН та УПА. Закон стосується визначення «злочинів» українських націоналістів та українських організацій, які «співпрацювали з Третім рейхом».
У другій групі змін йдеться про кримінальну відповідальність осіб, які очорнюють роль Польщі в Другій світовій війні, скажімо, пишуть про «польські табори смерті».

Continue reading...