Home Ukraine Україна — українською Або вбивці, або ідіоти

Або вбивці, або ідіоти

249
0
SHARE

Перед урядом Великобританії складна дилема – як повернути довіру: або акції відплати по лінії спецслужб або покарання російської держави вцілому
Оскільки українські експерти розібралися (висловили невдоволення) практично з усіма проблемами України, з перших секунд повідомлення про отруєння в Великобританії колишнього співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки в інформпростір нашої Батьківщини полилася критика на адресу уряду Її Величності про неадекватність реагування на російську загрозу.
Насправді, як на мене, то реакція на цю подію української “блогосфери” лише підкреслює неймовірних масштабів різницю між сучасним українським та британським суспільствами.
Читайте також: Шпигунські ігри, “Новачок”, Скрипаль і 14 вбивств: як Кремль позбувається колишніх розвідників
Уряд Великобританії поводить себе дуже послідовно і зважено: офіційний Лондон, щойно з’явились підозри у наявності подвійного дна в ситуації, відразу надав події найвищого інформаційного пріоритету. Британських посадовців не потрібно було тижнями шукати для коментарів. Саме вони стали джерелом інформації. І це перша серйозна відмінність від України.
Друге – це проблема російського втручання. З точки зору багатьох українських експертів реакція британців є недостатньо категоричною. Насправді ж реакція уряду Великобританії у цьому контексті динамічна. Вона розгортається по мірі того, як інформації про причетність Росії стає більше.
Це у нас через 10 хвилин після надзвичайної події найвищі посадові особи держави заявляють про причетність Росії (так ніби знали про це ще до самої події). Британці накопичують докази і факти.
На сьогодні відомо лише те, що Скрипаль та його дочка отруєні речовиною, яка або є російською бойовою отруйною речовиною, або є похідною від неї. І це все. Достеменно, особливо в публічному полі, немає інформації про те, як ця речовина могла потрапити з Росії в Великобританію, як перевозилась, ким, яким чином була передана Скрипалю, та навіть яким чином застосовувалась.

Continue reading...