Home Ukraine Україна — українською «Американські друзі України» назвали критично важливі для Києва реформи

«Американські друзі України» назвали критично важливі для Києва реформи

270
0
SHARE

Дипломати та експерти закликали український уряд створити незалежний антикорупційний суд.
Читайте також У ЄС розповіли, від чого залежить затвердження нової фіндопомоги для України на мільярд євро Відповідну заяву мережі оприлюднено на сайті проекту US-Ukraine Fundation. Зазначається, що за останні чотири роки Україна здійснила більше реформ, ніж за попередні два десятиліття, однак їй потрібно проявити «міцніше лідерство, більше зусиль та відданості у боротьбі з всеохоплюючою й давно існуючою корупцією у державній та приватній сфері».
«Друзі України» рішуче закликали Верховну Раду та Уряд України до негайних і термінових дій за низкою пріоритетів. Зокрема: створення незалежного антикорупційного суду, сприяння роботі САП та НАБУ (та припинення «політично вмотивованих нападів на них»); реформування та оновлення НАЗК; скасування дискусійного положення антикорупційного закону, що вимагає від антикорупціонерів подавати декларації; скасування або обмеження депутатської недоторканості.
Наголошується, що у 2019 році в Україні відбудуться президентські й парламентські вибори, і політикам не слід посилатися на це як виправдання затримки чи компрометації цих та інших реформ.
З наближенням до виборів 2019 року також буде необхідно, як зазначається, реформувати виборчу систему, включно із реформою фінансування виборчих кампаній.

Continue reading...