Президент підписав закон про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю

280
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», який є довгоочікуваним, дає можливість ефективно захистити учасників таких товариств.
Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу. Про це повідомили у прес-службі глави держави, 12 березня 2018 року.
Порошенко зазначив, що цей законодавчий акт є довгоочікуваним, адже до цього часу діяльність товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю в Україні регулювалася законом про господарські товариства, прийнятим ще у 1991 році.
«І от, на сьогоднішній день парламент проголосував. І вже припиняється така юридична форма, яка працювала в нас з 1991 року», — зауважив президент України. За його словами, новий закон стосується більшості суб’єктів малого та середнього бізнесу і дає можливість ефективно захистити учасників таких товариств.
За словами Петра Порошенка, новим законом запроваджуються сучасні принципи ефективного регулювання, створення і ведення бізнесу. «Ці процедури стануть простішими, зрозумілішими. Закон має забезпечити учасникам товариства комфортний правовий простір для врегулювання своїх відносин. Зменшити ризики захоплення контролю за товариством, фактично знищити ризики рейдерських атак. Знімаються обмеження щодо формування статутного капіталу, спрощується процедура реєстрації, успадкування частки в статутному капіталі товариства, право отримання кредиту чи фінансування під заставу частки товариства, що полегшить залучення додаткових коштів», — пояснив він.

Continue reading...