Home Ukraine Україна — українською Українські активісти перед парламентом Італії вимагали звільнити нацгвардійця Марківа

Українські активісти перед парламентом Італії вимагали звільнити нацгвардійця Марківа

217
0
SHARE

Учасники акції закликали Рим чесно розслідувати справу арештованого українського солдата.
У Римі біля будівлі парламенту Італії відбулася акція на підтримку бійця української національної гвардії Віталія Марківа, якого тримають під вартою в Мілані.
Українця підозрюють в причетності до вбивства італійського репортера в Донбасі, пише “Радіо Свобода”. Активісти скандували “Свободу Марківу!”. Вони закликали політиків, дипломатів і правоохоронців переглянути справу нацгвардійця, знайти винних і довести його непричетність.
“Я чекаю на чесне розслідування, щоб створили спільну українсько-італійську слідчу групу, як нам обіцяють, і поїхали на місце подій розслідувати перебіг фактів. Якщо Італія хоче знати правду, треба їхати в Україну”, – сказала мати нацгвардійця Оксана Максимчук, яка живе в Італії.
У свою чергу, голова Християнського товариства українців Італії Олесь Городецький закликав італійську пресу ретельніше вивчити справу Марківа і не називати його “вбивцею італійського журналіста” раніше вироку суду.

Continue reading...