Home Ukraine Україна — українською Законопроект щодо позбавлення громадянства за участь у "виборах" в Криму треба доопрацювати,...

Законопроект щодо позбавлення громадянства за участь у "виборах" в Криму треба доопрацювати, – Чубаров

191
0
SHARE

Законопроект щодо позбавлення громадянства треба доопрацювати, – Чубаров
Голос Америки
Законопроект щодо позбавлення громадянства за участь у “виборах” в Криму треба доопрацювати. Таку думку в ефірі “Вечірнього прайму” на телеканалі ” 112 Україна ” висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.
“Там є дуже доцільні редакційні зміни, в той же час є декілька нових положень, які пропонуються до включення до статті, яка регулює питання втрати громадянства України. І ці норми викликають дійсно обґрунтоване занепокоєння у жителів Криму. Я вже маю перші приклади реакції, я бачу, наскільки вхопилися за ці невдалі формулювання російські ЗМІ, особливо в Криму, але то справа пропагандистів”, – зауважив Чубаров.
В той же час голова Меджлісу впевнений, що після доопрацювання законопроекту в комітетах парламенту, він не буду загрожувати громадянам України в окупованому Криму.
“Не потрібно зараз впадати у відчай чи розганяти “зраду”. Я вже мав консультації з юристами в різних правоохоронних органах. Коли цей законопроект пройде через комітет і вийде на розгляд сесії ВР, я даю 100% гарантії, що цих побоювань, що є сьогодні, там не залишиться”, – впевнений він.
Новини за темою: У СІЗО Сімферополя за тиждень 4 особи померли за загадкових обставин, серед них кримські татари, – правозахисники
На даний момент, на думку Чубарова, законопроект не враховує тих людей, які не могли не голосувати на виборах через страх звільнення з роботи.

Continue reading...