Home Ukraine Україна — українською РФ готується до континентальної війни і стягує до кордону з Україною тисячі...

РФ готується до континентальної війни і стягує до кордону з Україною тисячі військових і танків – Турчинов

284
0
SHARE

Росія зосередила військову техніку уздовж усього українського кордону та в Криму.
Росія готова застосувати проти України понад чверть мільйона військових та 3,5 тисячі танків і розпочати масштабну континентальну війну.
Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов під час виступу на Київському безпековому форумі.
“На півночі над нами нависає 20-та армія Західного військового округу РФ, у резерві у них перебуває перша танкова армія. Це війська, які готові до масштабного застосування, до ведення масштабної континентальної війни. І разом проти нашої держави можуть сьогодні вже бути задіяні порядка 260 тисяч російських військовослужбовців, 3,5 тисячі танків, 11 тисяч броньованих машин, біля 4 тисяч артилерійських систем, понад тисячу реактивних систем залпового вогню тощо. Всі ці війська будуть підтримувати 4-ту й 6-ту армії військово-повітряних сил РФ”, – додав він.
За словами Турчинова, на Донецькому напрямку Україні протистоїть 8-ма армія, 150-та дивізія якої вже впритул розгорнулася біля українського кордону і готова до ведення бойових дій будь-якої хвилини.
“На Сході російський агресор представлений двома корпусами, чисельність яких перевищує 35 тисяч осіб… Але, що принципово змінилося в стратегії російського Генштабу: ці два корпуси виконують функцію лише прикриття і вигравання часу для розгортання основних військових сил Росії, які сьогодні концентруються на українському кордоні”, – сказав він.

Continue reading...