Home Ukraine Україна — українською Савченко і Рубан відмовляються надати показання, – СБУ

Савченко і Рубан відмовляються надати показання, – СБУ

318
0
SHARE

Савченко і Рубан відмовляються давати показання, по справі проходить ряд експертиз, – СБУ
З відкритих джерел
Народний депутат Надія Савченко та голова Центру визволення полонених Володимир Рубан, яких підозрюють у підготовці терактів і поваленні державної влади в Україні, відмовляються надати свідчення слідству, користуючись своїми процесуальними правами. Про це повідомили у прес-службі Служби безпеки України на своїй сторінці в Facebook.
“В даний час фігуранти справи, користуючись своїми процесуальними правами, відмовляються від дачі свідчень слідству. Зараз слідством серед іншого призначено та проводиться тринадцять експертних досліджень зброї, боєприпасів, вибухових речовин, відео- і аудіоматеріалів, публічних виступів і закликів, в тому числі комісійна судово-психологічна експертиза щодо перевірки правдивості показань Надії Савченко”, – йдеться у повідомленні.
Крім цього, зазначають у СБУ, проведено допити свідків, здійснюється огляд і аналіз документів і предметів, вилучених за місцем проживання і роботи Рубана та Савченко, перевіряється причетність до злочинів, в яких їх підозрюють, інших осіб.
“Органами попереднього розслідування і прокуратури з урахуванням складності кримінального провадження, обсягу та специфіки процесуальних дій у ньому, а також поведінки учасників кримінального судочинства, планується закінчення попереднього розслідування у розумні стислі терміни”, – сказано в повідомленні.

Continue reading...