Home Ukraine Україна — українською "Газпром" оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу у суперечці з "Нафтогазом"

"Газпром" оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу у суперечці з "Нафтогазом"

302
0
SHARE

“Газпром” подав до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу у суперечці з “Нафтогазом” щодо транзиту газу. До такого рішення, згідно з повідомленням, прийшли в результаті додаткового вивчення тексту рішення арбітражу “із залученням всесвітньо визнаного експерта-лінгвіста”.
“Газпром” подав до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу у суперечці з “Нафтогазом” щодо транзиту газу.
Як повідомляють РИА Новости, в “Газпромі” заявили, що значна частина арбітражного рішення “написана не арбітрами, а іншою особою”.
До такого рішення, згідно з повідомленням, прийшли в результаті додаткового вивчення тексту рішення арбітражу “із залученням всесвітньо визнаного експерта-лінгвіста”.
“Висновок експерта стало новим доказом серйозних порушень шведського права та арбітражного регламенту Торгової палати міста Стокгольма… Підміна арбітрів неприйнятна, так як їх рішення вкрай важливо для сторін спору, а втручання в цей процес грубо порушує арбітражна угода”, – заявили в російській компанії.
Раніше “Газпром” вже подавав апеляцію на рішення суду щодо спору з “Нафтогазом” за “істотних процесуальних порушень, допущених арбітрами”.

Continue reading...