Home Ukraine Україна — українською Франція засудила будівництво Росією Керченського мосту

Франція засудила будівництво Росією Керченського мосту

286
0
SHARE

Міністерство Європи та закордонних справ Франції засудило будівництво Росією мосту через Керченську протоку з території Краснодарського краю до окупованого Криму. У МЗС Франції наголосили, що спорудження цього мосту позбавить Україну повного доступу до своїх міжнародно визнаних територіальних вод.
Міністерство Європи та закордонних справ Франції засудило будівництво Росією мосту через Керченську протоку з території Краснодарського краю до окупованого Криму.
Про це йдеться у заяві речника МЗС Франції, опубліковане посольством цієї країни в Україні.
“Франція засуджує будівництво Росією Керченського мосту, який ще більше позбавить Україну повного доступу та можливості використання своїх міжнародно визнаних територіальних вод”, – наголошується у повідомленні.
“Наша країна залишається рішучою прихильницею відновлення суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Зміна кордонів силоміць суперечить міжнародному праву та, в тому числі, зобов’язанням РФ. Це створює пряму загрозу миру та безпеці і тягне серйозні наслідки для світового порядку”, – зазначив речник зовнішньополітичного відомства Франції.

Continue reading...