Home Ukraine Україна — українською Гройсман розповів про найпопулярніші схемах контрабанди в Україні

Гройсман розповів про найпопулярніші схемах контрабанди в Україні

241
0
SHARE

Контрабандисти використовують фіктівні судові вироки, “пересорт” і лазівки в митному законодавстві, а також не гребують чорною контрабандою.
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Кабінету міністрів 20 червня, на якому було схвалено план дій по боротьбі з контрабандою, перерахував найпоширеніші схеми, які використовуються для заниження або несплати митних платежів.
Серед таких схем Гройсман назвав оформлення вантажних транспортних засобів як порожніх.
“Тобто транспортний засіб, повністю забитий дорогим товаром, але його при змові всіх структур, задіяних у митному оформленні, оформляють як порожній. Тобто нуль гривень потрапляє в український бюджет”, – розповів Гройсман.
Наступна схема, на яку звернув увагу прем’єр – це так звані “човники”.
” Велика фура дорогого товару перевозиться фізичними особами за нормою на кожного. Таким чином, 20 осіб можуть перевезти цілу фуру з оформленням вантажу, за який не платять ні копійки “, – сказав прем’єр.
Прем’єр також пообіцяв боротися зі схемою підміни товарів між кордоном і внутрішньою митницею.
” В Україну завозиться дорогий товар, на митниці його не оглядають, документи на нього підроблені. Далі цей товар перевозиться на внутрішню митницю. Поки він доїхав від кордону до внутрішньої митниці, один товар просто зникає – з`являється дешевий інший, і не сплачуються податки в наш бюджет “, – розповів глава уряду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Гройсман пояснив, у кого насправді крадуть контрабандисти
Крім того, за його словами, зловмисники вносять неправдиві відомості в митні документи – т.зв. “пересорт”.
” Під назвою одного товару ввозиться інший – більш дорогий.

Continue reading...