Home Ukraine Україна — українською Ми сподіваємося, що Україна буде отримувати газ через Болгарію та Румунію, –...

Ми сподіваємося, що Україна буде отримувати газ через Болгарію та Румунію, – Порошенко на відкритті газопроводу TANAP у Туреччині

217
0
SHARE

Про це Цензор. НЕТ повідомили в прес-службі Глави держави. У повідомленні зазначається: “Глава держави подякував Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за запрошення, оскільки запуск…
Про це Цензор. НЕТ повідомили в прес-службі Глави держави.
У повідомленні зазначається: “Глава держави подякував Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за запрошення, оскільки запуск в експлуатацію цього газопроводу TANAP є подією історичної ваги для Туреччини, Азербайджану, Європейського Союзу і для України. Він назвав цей проект хорошим прикладом плідного регіонального співробітництва, спрямованого на диверсифікацію джерел постачання енергії та зменшення залежності від окремих постачальників газу”.
“Спільними зусиллями Туреччини, Азербайджану, так само і за участі інших європейських країн, будівництво цього головного елементу Південного газового коридору завершено. Відтепер цілий регіон зможе мати глибшу безпеку й ширші енергетичні перспективи”, – сказав Президент.
“Як чітко свідчить минуле десятиріччя, енергетичними ресурсами Російська федерація періодично зловживала. Вони стали в їхніх руках інструментом тиску на енергозалежні країни, щоб впливати на їхню внутрішню та зовнішню політику. Або карати їх, коли ці спроби не вдавалися”, – наголосив Петро Порошенко.

Continue reading...