Home Ukraine Україна — українською Мін’юст звернувся до ЄСПЛ через відмову Росії Денісовій у зустрічі із Сенцовим

Мін’юст звернувся до ЄСПЛ через відмову Росії Денісовій у зустрічі із Сенцовим

255
0
SHARE

Мінюст звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) з проханням надати вказівки щодо РФ, яка не дає можливості українському омбудсмену Людмилі Денісовій зустрітися з українським політвязнем Олегом Сенцовим.
Мін’юст звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) з проханням надати вказівки щодо РФ, яка не дає можливості українському омбудсмену Людмилі Денісовій зустрітися з українським політв’язнем Олегом Сенцовим.
Про це у Facebook повідомив заступник міністра юстиції України Іван Ліщина.
У відповідь на лист Уповноваженої ВРУ з прав людини Людмили Денісової, яка вже другий тиждень намагаєтеся зустрітись з Олегом Сенцовим, команда Мін’юсту за день підготувала і подала заяву по Правилу 39 Регламента ЄСПЛ”, – написав він.
“Мета: отримати вказівки ЄСПЛ до РФ щодо утримання від вжиття будь-яких дій, які становитимуть загрозу для життя і здоров’я Сенцова, надання представникам України, у першу чергу омбудсмену Людмилі Денісовій, доступу до нього, а також надання інформації щодо стану здоров’я Олега”, – пояснив заступник міністра.
Як повідомлялось, Денісова закликала Мін’юст подати заяву до ЄСПЛ щодо “порушення прав громадянина України Олега Сенцова, ув’язненого РФ за політичними мотивами”.
Також вона повторно звернулася до радника президента Росії Михайла Федотова з проханням сприяти візиту до Сенцова.

Continue reading...