Home Ukraine Україна — українською Протести в Грузії: уряд пішов у відставку

Протести в Грузії: уряд пішов у відставку

211
0
SHARE

Грузинський прем’єр-міністр Георгій Квірікашвілі пішов у відставку на тлі масових протестів, пояснивши свій крок розбіжностями з лідером правлячої партії Бідзіною Іванішвілі. У Тбілісі з кінця травня не вщухають протести і мітинги з вимогою справедливого розслідування справ про вбивство підлітків в кінці минулого року. Правляча партія протягом семи днів повинна представити президенту країни склад нового уряду.
Грузинський прем’єр-міністр Георгій Квірікашвілі пішов у відставку на тлі масових протестів, пояснивши свій крок розбіжностями з лідером правлячої партії Бідзіною Іванішвілі. У Тбілісі з кінця травня не вщухають протести і мітинги з вимогою справедливого розслідування справ про вбивство підлітків в кінці минулого року.
Як передає Бі-бі-сі, протестувальники, серед яких родичі вбитих, правозахисники і різні опозиційні партії вимагали покарання винних у вбивстві і відставки прем’єр-міністра.
50-річний Квірікашвілі, якого називали ставлеником Іванішвілі, займав пост прем’єра з 2015 року. Відставка прем’єра згідно з грузинською конституцією означає відставку всього уряду.
Читайте також Учасники акції протесту в Грузії вимагають відставки уряду (фото)
Правляча партія протягом семи днів повинна представити президенту країни склад нового уряду.

Continue reading...