Home Ukraine Україна — українською Рада безпеки ООН зробила заяву про Мінські угоди

Рада безпеки ООН зробила заяву про Мінські угоди

343
0
SHARE

Рада безпеки ООН закликає припинити постійні порушення режиму тиші на Донбасі, які призводять до загострення ситуації
Рада безпеки ООН схвалила заяву із закликом до всіх сторін конфлікту домогтися негайного прогресу в виконанні Мінських угод.
Відповідну заяву оголосив від імені всіх членів Радбезу ООН головуючий на засіданні, постійний представник Російської Федерації при Організації Об’єднаних Націй Василь Небензя, яке транслювалося на сайті організації.
Російський посол сказав, що після консультацій з усіма членами Радбезу, він був уповноважений зачитати заяву від імені Ради безпеки ООН.
У тексті документа не сказано ні слова про відповідальність Росії за ситуацію на Донбасі.
Зокрема, він заявив, що “Рада безпеки висловлює серйозну стурбованість з приводу недавнього погіршення ситуації в області безпеки на сході України, і про її серйозний вплив на цивільне населення”.
” Рада безпеки засуджує постійні порушення режиму припинення вогню, особливо застосування важкого озброєння, забороненого Мінськими угодами “, – йдеться в заяві і зазначається, що через застосування цього озброєння трагічно гинуть люди, в тому числі серед цивільного населення.
У заяві сказано, що Радбез ООН закликає реалізувати “зобов’язання з розведення сил і засобів і негайно відвести важке озброєння згідно з відповідними положеннями Мінських угод”.

Continue reading...