Home Ukraine Україна — українською У ЄС назвали прокремлівські дезінформаційні прийоми щодо України перед ЧС-2018

У ЄС назвали прокремлівські дезінформаційні прийоми щодо України перед ЧС-2018

290
0
SHARE

Європейські аналітики відзначили, що з наближенням чемпіонату світу з футболу в Росії помітили широке використання “оповіді про…
КИЇВ. 14 червня. УНН. Європейські аналітики відзначили, що з наближенням чемпіонату світу з футболу в Росії помітили широке використання “оповіді про провокації” щодо конфлікту в Україні з прокремлівських джерел. Про це йдеться в матеріалі оперативної робочої групи зі стратегічних комунікацій East StratCom Task Force у межах кампанії “ЄС проти дезінформації”, передає УНН.
“З наближенням чемпіонату світу в Росії ми помітили широке використання “оповіді про провокації” щодо конфлікту в Україні з прокремлівських джерел. Як ми раніше відзначали в кількох випадках, прокремлівська дезінформація використовує слово “провокація”, щоб стверджувати, що щось було “закулісною операцією”, як стверджується у випадку зі Скрипалем або хімічними атаками в Сирії”, – відзначають автори статті.
При цьому аналітики відзначають, що такий прийом “можна також використовувати, щоб стверджувати, що щось станеться, як це було у випадку атаки в Думі, коли прокремлівські ЗМІ привчили свою аудиторію до думки про те, що в Сирії повинна відбутися хімічна атака (і це було ще до атаки в Думі), а також підкреслюючи, що кремлівські союзники не будуть винуватцями”.

Continue reading...