Home Ukraine Україна — українською "Червону картку – Кремлю": як у Києві долучились до світових акцій на...

"Червону картку – Кремлю": як у Києві долучились до світових акцій на підтримку Сенцова – Телеканал новин 24

299
0
SHARE

У світі не стихає хвиля акцій протесту проти кремлівського режиму і підтримки українського політв’язня Олега Сенцова, який голодує у російській тюрмі 20-й день. Приблизно 300 людей вийшли у суботу на Майдан Незалежності, аби показати червону картку Кремлю й вимагати врятувати життя українця. Фотоновини, Олег Сенцов, Публікації, Статті, Обмін полоненими, протести, Україна – Росія, Українці в полоні РФ, Катерина Петренко, заручники – Телеканал новин 24
У світі не стихає хвиля акцій протесту проти кремлівського режиму і підтримки українського політв’язня Олега Сенцова, який голодує у російській тюрмі 20-й день. Приблизно 300 людей вийшли у суботу на Майдан Незалежності, аби показати червону картку Кремлю й вимагати врятувати життя українця.
Учасники акції зачитали звернення до світової спільноти, які прозвучали більше, ніж у 70 містах світу.
Ми звертаємось до лідерів всіх країн світу і просимо вжити реальних заходів для збереження життя українського режисера Олега Сенцова, а також зробити все можливе, щоб звільнити всіх громадян України, які ув’язненні за політичними мотивами в Росії та в окупованому Криму, – йшлося у зверненні.
Нагадали, що єдиною вимогою режисера є звільнення всіх політв’язнів, яких нині за офіційною статистикою налічується 64 особи.
Акція на підтримку Олега Сенцова на Майдані Незалежності у Києві//24 канал
“Таким відчайдушним кроком Олег Сенцов намагається привернути увагу міжнародної спільноти до питання політичних переслідувань. Він поставив на карту власне життя і готовий іти до кінця. Ми не маємо права допустити його загибелі, тому ми тут”, – наголосили організатори.
Вони також закликали країни “Великої сімки” винести на обговорення під час 44-го саміту G7 у Канаді питання звільнення Сенцова та всіх політв’язнів, ініціювати перемовний процес між Росією та Україною та виступити посередником.
У Києві відбулась акція на підтримку Олега Сенцова//24 канал
Вимога до громадянського суспільства у всіх країнах світу проста – солідарність:
Напередодні та під час спортивних змагань, яких так чекають у Росії, у всьому світі має звучати: “Я вболіваю за політв’язнів!”
Акція на підтримку незаконно ув’язненого у Росії Олега Сенцова//24 канал
Кримськотатарська журналістка Олександра Єфименко зачитала список всіх українських бранців Кремля.
Весь список прізвищ не помістився навіть на одному аркуші. Як тільки ми починаємо рахувати і не пам’ятаємо, як звуть цих людей, ми вже програли. Всі ці люди – не цифри! Вони особистості і вони помирають у тюрмах. Нині 4 українці голодують в російських тюрмах, – сказала Єфименко.
Акція на підтримку Олега Сенцова у Києві//24 канал
“На відміну від флешмобів українців, спрямованих на підтримку полонених, “флешмоб” на підтримку Сенцова дуже важкий. До нього доєднались й інші політв’язні, які показують готовність віддати своє життя, якщо не будуть звільнені”, – наголосив активіст Автомайдану і друг режисера Олексій Гриценко.
Він згадав, як познайомився з режисером.
“З Олегом ми познайомились біля “Українського дому”. Він приїхав з Криму і сказав, що готовий брати участь в Євромайдані, бо не хоче, щоб злочинна влада Януковича залишалась в Україні. Ми пройшли досить довгий шлях. І Олег насправді дуже ефективно організував роботу штабу Автомайдану і брав участь у більшості наших акцій.

Continue reading...