"Мокрий" поцілунок для Путіна – світова преса обговорює саміт у Гельсінкі

279
0
SHARE

Саміт між американським президентом Дональдом Трампом та його російським колегою Володимиром Путіним у столиці Фінляндії Гельсінкі став ознакою ключових змін на міжнародній арені. Обидва президенти оцінюють зустріч у понеділок, як крок до світлого майбутнього. Але для міжнародної спільноти…
Саміт між американським президентом Дональдом Трампом та його російським колегою Володимиром Путіним у столиці Фінляндії Гельсінкі став ознакою ключових змін на міжнародній арені.
Обидва президенти оцінюють зустріч у понеділок, як крок до світлого майбутнього. Але для міжнародної спільноти він став ознакою зміни світового порядку, написав Крістофер Каделаго на сайті Politico.
Після турне в Європі Трамп назвав країни – її члени ворогами. Росія, на його думку, може стати гідним суперником США. До Путіна він ставився із повагою. А різкі заяви у бік Європи розхитували світовий порядок, вважає експерт. Подібний випадок був, коли голова Білого дому залишив союзників із G7 і полетів на зустріч із північнокорейським лідером Кім Чен Ином. Його назвав « крутим » і « дуже розумним ».
Трамп звик оцінювати суперника з погляду торгівлі. Тому Канада і ЄС йому видаються значно небезпечнішими за Росію, вважають експерти.
У Гельсінкі глава Білого дому ясно дав зрозуміти: що було, те загуло. Він готовий обнулити лічильник, пише Guardian.
Трамп дав гучну обіцянку помиритися із Росією. Тепер змушений її виконувати всупереч національним інтересам. Найгірші страхи не стали реальністю. Україну чи Крим не принесли в жертву в обмін на допомогу Росії у стримуванні Ірану.

Continue reading...