Home Ukraine Україна — українською Українців в Греції засудили до 180 років в'язниці – ЗМІ

Українців в Греції засудили до 180 років в'язниці – ЗМІ

266
0
SHARE

Великі терміни обумовлені особливостями грецького законодавства. При затриманні у Шваюка і Литвинчука не було документів на керування яхтою
Поки Європа страждає від відсутності загального плану виходу з міграційної кризи, суд грецького міста Пірей 20 липня засудив до 180 років в’язниці музиканта івано – франківського гурту ” Перкалаба ” Сергія Шваюк і його друга Петра Литвинчука. Про це повідомило ” Слідство. Інфо ” з посиланням на перекладача прокуратури міста Пірей Лідію Костів.
Українців звинуватили в незаконному перевезенні мігрантів. Шваюка заарештували в Греції в березні 2018 року. За словами Костів, чоловіки вчинили порушення відразу за кількома статтями: незаконне перетинання кордонів країни Європейського союзу, створення небезпеки для життя людей через перезавантаження яхти і відсутності рятувальних засобів. Також під час затримання у Шваюка і Литвинчука не було документів на управління яхтою.
“Рідні ув’язнених Шваюка і Литвинчука запевняють, що чоловіки не збиралися йти на злочин і в такій ситуації опинилися примусово.

Continue reading...