Home Ukraine Україна — українською Хакери, пов'язані з Росією, атакували лабораторію у Швейцарії, де робили експертизу "Новачка"

Хакери, пов'язані з Росією, атакували лабораторію у Швейцарії, де робили експертизу "Новачка"

274
0
SHARE

Як передає Цензор. НЕТ із посиланням на Європейську правду, про це повідомляє швейцарське видання Blick. Лабораторія в кантоні Берн, ймовірно, стала мішенню для хакерів через…
Як передає Цензор. НЕТ із посиланням на Європейську правду, про це повідомляє швейцарське видання Blick.
Лабораторія в кантоні Берн, ймовірно, стала мішенню для хакерів через її роль у розслідуванні отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у британському місті Солсбері. Лабораторія залучалася до експертизи нервово-паралітичної речовини, яку було використано для отруєння.
Хакери з групи Sandworm, пов’язаної з російським урядом, представлялися членами організаційного комітету лабораторії і поширили документ з інструкціями про майбутню конференцію з хімічної зброї, заплановану на вересень.
Документ у форматі Word містив інформацію про конференцію. У файл також була впроваджена шкідлива програма.
Кіберзлочинці використовували підроблену адресу електронної пошти та націлювалися на експертів з хімічної зброї, запрошених на конференцію.
“Хтось діяв від імені лабораторії. Ми негайно поінформували учасників конференції, що документ не наш, і вказали на небезпеку”, – сказав Курт Мюнгер із Федерального управління цивільного захисту.
За його словами, злом спричинив обмежену шкоду. “Сама лабораторія не зареєструвала жодного витоку даних”, – підтвердив Мюнгер.
Цього року хакери вже атакували кілька організацій у Швейцарії.

Continue reading...