Home Ukraine Україна — українською В ООН розповіли про вбивства та катування українських бійців в Іловайську

В ООН розповіли про вбивства та катування українських бійців в Іловайську

275
0
SHARE

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні задокументувала випадки вбивств та катувань українських військовослужбовців та…
КИЇВ. 9 серпня. УНН. Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні задокументувала випадки вбивств та катувань українських військовослужбовців та добровольців, позбавлених боєздатності, під час подій в Іловайську у серпні 2014 року. Про це під час презентації тематичної доповіді моніторингової місії ООН з прав людини в Україні заявила голова місії ООН Фіона Фрейзер, передає кореспондент УНН.
“Ми задокументували випадки вбивств та катувань українських військовослужбовців та добровольців, позбавлених боєздатності. 29 серпня українські сили почали відступ із Іловайська та околиць після того, як були оточені озброєними групами, які, як повідомляється українськими солдатами, отримали підкріплення загонами та зброєю з РФ. Невдовзі, після виїзду колони українських сил, потрапили під обстріл з тяжкого озброєння, стрілецької зброї та легкого озброєння – сотні українських військовослужбовців були вбиті чи поранені. Більшість військовослужбовців, з якими було проведено інтерв’ю офісом ООН з прав людини, стверджували, що на них напали та їх захопили солдати РФ. Ми отримали повідомлення про вбивство 3 українських службовців після того, як вони здалися 29 серпня 2014 року”, – розповіла Фрейзер.
Вона додала, що, за отриманим повідомленням, троє українських військовослужбовців “були, ймовірно, вбиті, незважаючи на те, що вони позбавлені боєздатності”.

Continue reading...