Home Ukraine Україна — українською Запізніла й неадекватна: дипломат прокоментував заяву Турчинова про дії Росії в Азовському...

Запізніла й неадекватна: дипломат прокоментував заяву Турчинова про дії Росії в Азовському морі

259
0
SHARE

На п’ятому році війни українська влада не готова реагувати на нові виклики з боку Росії. Раніше укропівці запропонували уряду план протидії агресії РФ, який налічував 11 пунктів.
Про це сказав голова правління фонду «Майдан закордонних справ», член політради УКРОПу Богдан Яременко, коментуючи заяву секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова про підготовку нового плацдарму для експансії з боку РФ у Азовському морі.
За словами укропівця, Олександру Турчинову знадобилося п’ять місяців активної блокади Азовського моря, щоб дійти такого висновку. Відповідну заяву керівник РНБО зробив лише 10 серпня. Втім, чимало експертів та політиків, з-поміж яких і представники «Українського об’єднання патріотів», говорили про необхідність негайної протидії Росії в Азовському морі ще навесні.
На переконання Богдана Яременка, українське керівництво робить наголос на приготуваннях Росії до збройного нападу. Однак основна проблема полягає у блокуванні судноплавства та перекритті доступу до українських портів.
«Відсутність політичної волі захищати свою країну, а також некомпетентність – це головні причини, чому українська влада не помічає того, що відбувається. Ці заяви є запізнілими й неадекватними», – підкреслив політик.

Continue reading...